Nyhet

Pareto

Pareto höjer Sagax till behåll efter stark rapport

Efter att fastighetsbolaget Sagax lämnat en stabil Q2-rapport väljer Pareto Securities att höja sin rekommendation till behåll från sälj med 228 kronor (193) i ny riktkurs. Det framgår av en analys.

För det andra kvartalet redovisade Sagax ökade hyresintäkter på 902 miljoner kronor, 16,4 procent mer än föregående år. Förvaltningsresultatet uppgick till 834 miljoner kronor, vilket är en ökning med 14,7 procent jämfört med föregående år.

Sagax höjde även sin helårsprognos för förvaltningsresultatet. För 2022 spår bolaget att de når ett förvaltningsresultat på 3300 miljoner kronor. Den tidigare prognosen låg på 3200 miljoner kronor.

"Vi förväntar oss att det starka kassaflödet kommer att fortsätta, men eftersom aktien för närvarande handlas till 124 procent premie och 21x P/IFPM, ser vi en något begränsad uppgångspotential eftersom vi förväntar oss att tillväxten kommer att vara långsammare under de kommande 12 månaderna", skriver Pareto i en kommentar.

Vidare tror Pareto att det kommer bli mindre förvärv framöver för Sagax. Det på grund av ett försämrat marknadsläge, vilket kommer göra det svårare för bolaget att växa.

Sagax aktie handlas idag för 229,5 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sagax

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sagax

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt