Nyhet

Pareto

Pareto sänker riktkurs för C-Rad till 75 kronor (86), upprepar köp

Pareto Securities sänker riktkursen för C-Rad till 75 kronor (86) men upprepar köp. Bakom sänkningen ligger en minskad nettoomsättning som en konsekvens av hög exponering mot Kina.

Under det första kvartalet sjönk C-Rads nettoomsättning med 6 procent. Enligt Pareto stod Kina för drygt 50 procent av C-Rads försäljning under 2021.

- Även om nettoomsättningen i APAC minskade med 45 procent på årsbasis, ökade orderingången i denna region med 34 procent på årsbasis. Ändå var alla nya anbud i Kina stoppade i slutet av kvartalet, vilket tyder på att affärsverksamheten kommer att förbli långsam så länge som nedstängningarna fortsätter, skriver Pareto i sina kommentarer.

Bruttomarginalen under det första kvartalet låg på 64 procent, vilket var bättre än vad Pareto förväntat sig.

Pareto höjer även sin prognos för opex för 2022 med 8 procent.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om C-RAD

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien C-RAD

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt