Nyhet

Pareto

Pareto upprepar köp och höjer riktkursen för Betsson till 80 kronor (75)

Bettingbolaget Betsson fortsätter att överträffa Paretos egna så väl som konsensusestimat. Pareto höjer därför riktkursen till 80 kronor, mot tidigare 75, och upprepar köp.

"Vi höjer våra intäktsestimat för 2022-24 med 4 procent på grund av högre vinst än väntat och upprepade ljusa utsikter samtidigt som vi sänker marginalestimaten något för 2023/24 på grund av en ökad fast kostnadsbas", skriver analysfirman.

Stark tillväxt i Latinamerika och CECCA kompenserar för tapp i Nederländerna.

"Sportsbook-intäkter på ATH, trots inga bidrag från Nederländerna (även om hjälp av en stark sportsboks-marginal), och snabb tillväxt i Latam och CEECA-regionen framstår som de viktigaste höjdpunkter från rapporten", fortsätter Pareto.

Under tredje kvartalet fram till och med den 17 juli var de genomsnittliga dagliga intäkterna 9,4 procent högre än föregående år. Pareto skriver att det ser spännande ut med tanke på att det är fler sportevenemang under den senare delen av det tredje kvartalet.

"Betsson har avsevärt överträffat både sin sektor och den bredare marknaden YTD trots att det var en konsensus Behåll under hela denna period. Vi fortsätter att se uppsidan till den nuvarande värderingen trots den senaste aktiekursuppgången och upprepar därför vår Köprekommendation med höjd TP på 80 kr (75)", skriver Pareto.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Betsson

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Betsson

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt