Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Penser

Penser sänker estimat för Fingerprint Cards - upprepar motiverat värde på 21-23 kronor

Erik Penser Bank upprepar sitt motiverade värde för teknikbolaget Fingerprint Cards på 21-23 kronor per aktie. Samtidigt drar man ned sina estimat för försäljningen av kapacitiva sensorer till smartphones. Det framgår av en uppdragsanalys.

Penser drar ned sina prognoser för försäljningen för kapacitiva sensorer till smartphones för 2022 från cirka 1 miljard kronor till 600 miljoner kronor. Inom de övriga segmenten ser Penser en tredubbling av försäljningen.

"Även om vi drar ner våra prognoser kraftigt i närtid behåller vi dem oförändrade på fem års sikt och med den långsiktiga synen intakt behåller vi vårt motiverade värde på 21-23 kr trots prognossänkningarna. Vi räknar dock med fortsatt volatilitet i närtid", skriver Penser i en kommentar.

På börsen har Fingerprints aktie idag sjunkit med 5,2 procent till kursen 6,126 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Fingerprint Cards

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Fingerprint Cards

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.