Nyhet

Penser

Penser sänker motiverat värde för Redsense Medical

Erik Penser Bank sänker sitt motiverade värde för medicinteknikbolaget Redsense Medical från 27-28 till 23-24 kronor per aktie. Det framgår av en uppdragsanalys.

"Vi har sänkt våra försäljningsprognoser med 9 procent för 2022e, 6 procent för 2023e samt 3 procent för 2024e. I spåren av detta sänker vi motiverat värde till 23-24 kr per aktie (27-28). Redovisad försäljningstillväxt kommer att vara den viktigaste drivkraften för aktien framöver. Vi förväntar oss ett större nyhetsflöde i samband med Q2'22-rapporten i augusti, vilket sannolikt sammanfaller med tillträdet av ny vd", skriver analyshuset.

I skrivande stund handlas aktien ner 2,5 procent till 17,50 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Redsense Medical

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Redsense Medical

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt