Philip Morris strategi är inte beroende av ett förvärv av Swedish Match - vd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Philip Morris strategi är inte beroende av ett förvärv av Swedish Match - vd

Tobaksjätten Philip Morris strategi håller även utan ett förvärv av Swedish Match. Det sade bolagets vd Jacek Olczak i en intervju med Bloomberg News på fredagen.

"Vissa personer ser detta som det enda alternativet. Swedish Match har en strategisk betydelse för oss, men min strategi är inte beroende av Swedish Match", uppgav tobakschefen.

Affären är en del av Philip Morris plan att bli ett företag som till största delen är rökfritt år 2025. Huvuddelen av Swedish Match produkter är rökfria, som tuggtobak och portionssnus. Om
affären går igenom skulle Philip Morris också få ett amerikanskt distributionsnätverk för att lansera sin Iqos-produkt för uppvärmd tobak.

Jacek Olczak är under press att öka sitt erbjudande eftersom hedgefonderna tagit positioner i Swedish Match. Han sade att han inte har uteslutit ett högre bud eller att minska acceptansen av affären som ligger på 90 procent. Bloomberg rapporterade tidigare denna månad att bolaget överväger en lägre acceptnivå för att öka chansen att affären går igenom.

Sedan budet lades i maj har räntorna stigit vilket ökar finansieringskostnaden för Philip Morris. Men å andra sidan har den svenska kronan tappat cirka 11 procent mot dollar, vilket gör att budet i dollartermer är lägre. Budet värderas i dag till 14 miljarder dollar mot 16 miljarder i maj.

Budet på Swedish Match ligger på 106 kronor per aktie men på marknaden har aktien handlats över denna nivå under de senaste månaderna med 110,50 kronor som högsta notering. I dag sjunker aktien 0,1 procent till 109,20 kronor.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Philip Morris

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Philip Morris

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.