ÅF (AF B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

ÅF aktie

AF B  

ÅF Pöyry är ett ingenjörs- och konsultbolag. Bolaget erbjuder tjänster och lösningar anpassade för industriprocesser, infrastrukturella projekt samt utveckling av diverse IT-system. Bolagets affärssegment inkluderar energi, industri samt infrastruktur. Marknaden är främst koncentrerad till Europa men bolaget har även löpande projekt på global nivå. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

ÅF tillhör sektorn Industri och branschen Affärskonsulter. Bolaget har ett börsvärde på 32 390 MSEK, en omsättning på 20 658 MSEK och med ett resultat på 992 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien ÅF

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper ÅF (AF B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

ÅF aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern AF B. Aktien har ett P/E-tal på 32.7 och P/S-tal på 1.7 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

ÅF utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

ÅF senaste utdelning är 5 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.7% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

ÅF Avanza – se aktiekurs idag

Se ÅF senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter ÅF – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien ÅF.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i ÅF.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om ÅF

ÅF

TickerAF B
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorIndustri
BranschAffärskonsulter
Börsvärde32 390 MSEK
Omsättning20 658 MSEK
Vinst992 MSEK
P/E32.7
P/S1.7
Utdelning5 SEK
Direktavkastning1.7%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien ÅF

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om ÅF? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter