Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Polarcool ställde ut på UEFA Medical Symposium

Medicinteknikbolaget Polarcool ställde ut på UEFA Medical Symposium i Hamburg, Tyskland. Eventet samlade över 250 av fotbollens ledande läkare, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Bolaget visade upp sin produkt Polarcap, som lindrar effekterna av hjärnskakning.

"Att UEFA väljer att prioritera problemet med hjärnskakningar inom fotbollen är en mycket viktig signal till sporten. I vår dialog med olika lagläkare inom den europeiska fotbollen kunde vi konstatera att det idag inte finns en etablerad akut behandling av hjärnskakning när hjärnskakningar uppstår under träning och match", kommenterar Polarcools vd Erik Andersson och fortsätter:

"Polarcool har en stor potential att bli en del av de verktyg som nu etableras för att minska effekterna av en allt tuffare sport som där problemen med hjärnskakningar verkligen är på agendan".

Polarcap används för att snabbt och kontrollerat sänka hjärntemperaturen vid huvudtrauma, direkt vid idrottsanläggningen där skadan inträffar.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om PolarCool

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien PolarCool

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt