Nyhet

Prenumerationsintäkter

Prenumerationsintäkter kommer driva framtida tillväxt i Qlosr - Mangold

IT-bolaget Qlosr har vuxit kraftigt sedan noteringen i somras genom ett omvänt förvärv. Tillväxten har kommit genom fem förvärv som också lett till en ökad geografisk närvaro i Sverige. Det möjliggör bearbetning av fler kunder.

Vidare har Qlosr också etablerat ett dotterbolag i Danmark vilket väntas leda till ytterligare intäkter, enligt Mangold.

Samtidigt har också lönsamheten stärkts genom en större andel av prenumerationsbaserade intäkter. Mangold bedömer att även framtida tillväxt kommer drivas på av prenumerationsintäkter.

Mangold väljer att sänka riktkursen för Qlosr men det har sin logiska förklaring.

”Mangold sänker riktkursen från 0,101 kronor till 0,087 kronor per aktie för Qlosr på 12 månaders sikt, vilket ger en uppsida om cirka 125 procent. Riktkursen uppdateras till följd av emissionernas utspädningseffekt samt uppjusterade försäljningsprognoser. Den nominellt lägre riktkursen är högre än riktkursen som sattes i föregående analys, då antalet aktier utökats”, skriver analyshuset.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Qlosr Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Qlosr Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt