Nyhet

Quickbit

Quickbit förvärvar två produktplattformar för 4,5 miljoner euro

Fintechbolaget Quickbit som utvecklar tekniklösningar förvärvar två produktplattformar från det brittiska bolaget Parman, för att komplettera sitt B2B-erbjudande. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget betalar 4,5 miljoner euro vilket finansieras med egen kassa. Om vissa villkor uppnås kan köpeskillingen öka med 1 miljoner euro. Produkterna förväntas bidra till Quickbits resultat i andra kvartalet av räkenskapsåret 2022/23 och bidra till ökad tillväxt och högre lönsamhet.

Den ena produkten möjliggör betalningar till e-handlare genom en kryptolösning för de konsumenter som inte har en kryptoplånbok.

Den andra produkten möjliggör betalningar till e-handlare genom en kryptolösning för de konsumenter som redan har en kryptoplånbok, antingen via Quickbit App eller via en annan leverantör av kryptoplånböcker.

Tillträde till produkterna förväntas ske i september då båda produkterna ska vara integrerade i Quickbits system.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om QuickBit

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien QuickBit

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt