Nyhet

Quickbit

Quickbit lanserar funktion med möjlighet för utlåning av kryptovalutor mot avkastning

Fintechbolaget Quickbit, som utvecklar tekniklösningar, lanserar på onsdagen funktionen Earn Wallet, som låter användare av företagets app låna ut kryptovalutor mot en viss avkastning. Det framgår av ett pressmeddelande.

Earn Wallet lanseras initialt för utlåning av Bitcoin, men andra valutor kan komma att adderas efterhand. Erbjudandet ska finnas tillgängligt i Sverige och Norge och avkastningen är rörlig. Utbetalningarna sker veckovis och beräknas på daglig basis för de dagar valutorna lånas ut.

"Jag är mycket glad att kunna meddela att vi nu adderar tjänsten Earn Wallet till vårt ekosystem av kryptolösningar. Vi är därmed det enda svenska kryptobolaget att tillhandahålla en utlåningstjänst av kryptovaluta vilket ytterligare stärker vår position och vårt konsumenterbjudande i Norden", kommenterar Quickbits vd Hammad Abuiseifan.

Bolaget förklaras även att funktionen tillåter användare att när som helst flytta tillbaka de utlånade kryptovalutorna till sina privata plånböcker.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om QuickBit

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien QuickBit

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt