Nyhet

Rabatt

Rabatt på rabatten lockar i Lundbergs - Di

Investmentbolaget Lundbergs har återigen blivit intressant efter att vänt till att handlas till rabatt.

Från att ha dragits med en premie på 10 procent mot substansvärdet, handlas aktien nu till en rabatt på 7 procent. Och då ska man inte glömma bort att bolaget sitter på stora innehav i kollegan Industrivärden och fastighetsbolaget Hufvudstaden som handlas till egna rabatter på 13 respektive 35 procent. Det skapar en “rabatt på rabatten”-effekt som inte är ett dumt argument för aktien, skriver Dagens industri en analys.

Tidningen påpekar också att det förändrade marknadsläget med kraftigt stigande räntor gynnar Lundbergs. Detta eftersom det skapar nya lägen på aktie- och fastighetsmarknaden där en långsiktig och kapitalstark ägare som Lundbergs har en konkurrensfördel, enligt Di.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Lundbergföretagen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Lundbergföretagen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt