Lundbergföretagen (LUND B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Lundbergföretagen aktie

LUND B  

Lundbergföretagen är ett investmentbolag. Bolaget arbetar med aktiv och långsiktig förvaltning av diverse intressebolag. Större innehav återfinns huvudsakligen inom Industrivärden, Handelsbanken, Sandvik, Skanska, Indutrade och Husqvarna. Målsättningen är att över tid skapa avkastning som med god marginal överstiger avkastningen på riskfria räntebärande placeringar. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Lundbergföretagen tillhör sektorn Finans & Fastighet och branschen Investmentbolag. Bolaget har ett börsvärde på 117 453 MSEK, en omsättning på 21 655 MSEK och med ett resultat på 3 591 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Lundbergföretagen

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Lundbergföretagen (LUND B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Lundbergföretagen aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern LUND B. Aktien har ett P/E-tal på 32.7 och P/S-tal på 5.9 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Lundbergföretagen utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Lundbergföretagen senaste utdelning är 3.5 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 0.7% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Lundbergföretagen Avanza – se aktiekurs idag

Se Lundbergföretagen senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Lundbergföretagen – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Lundbergföretagen.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Lundbergföretagen.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Lundbergföretagen

Lundbergföretagen

TickerLUND B
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorFinans & Fastighet
BranschInvestmentbolag
Börsvärde117 453 MSEK
Omsättning21 655 MSEK
Vinst3 591 MSEK
P/E32.7
P/S5.9
Utdelning3.5 SEK
Direktavkastning0.7%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Lundbergföretagen

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Lundbergföretagen? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter