Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rea

Rea i flera börsbjässar - Di

Dagens Industri har gjort en genomgång av storbolagen på Stockholmsbörsen och deras kursutveckling i förhållande till vinstutvecklingen över senaste femårsperioden.

Granskningen har lett till intressanta resultat, nämligen flera av bolagen har haft en totalt negativ avkastning trots att resultatet stigit under perioden.

Några av bolagen som kvalar in här är Securitas, Intrum och Husqvarna, vars aktier backat 17, 16 och 11 procent. Samtidigt väntas Securitas rörelsevinst ha ökat med 65 procent, inräknat för förvärvet av Stanley Security, medan Intrums och Husqvarnas rörelsevinster vänta ha stigit 64 respektive 47 procent. Denna utveckling har lett till rejält låga p/e-tal, särskilt för Intrum och Husqvarna på 6 och 9.

Tidningens slutsats är att utvecklingen ger en tydlig signal om att det finns nu gott om lågvärderade bolag efter årets börsnedgång på 30 procent.

https://www.di.se/analys/reasignal-fran-bradade-bjassar/

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Husqvarna

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt