Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rea

Rea i flera börsbjässar - Di

Dagens Industri har gjort en genomgång av storbolagen på Stockholmsbörsen och deras kursutveckling i förhållande till vinstutvecklingen över senaste femårsperioden.

Granskningen har lett till intressanta resultat, nämligen flera av bolagen har haft en totalt negativ avkastning trots att resultatet stigit under perioden.

Några av bolagen som kvalar in här är Securitas, Intrum och Husqvarna, vars aktier backat 17, 16 och 11 procent. Samtidigt väntas Securitas rörelsevinst ha ökat med 65 procent, inräknat för förvärvet av Stanley Security, medan Intrums och Husqvarnas rörelsevinster vänta ha stigit 64 respektive 47 procent. Denna utveckling har lett till rejält låga p/e-tal, särskilt för Intrum och Husqvarna på 6 och 9.

Tidningens slutsats är att utvecklingen ger en tydlig signal om att det finns nu gott om lågvärderade bolag efter årets börsnedgång på 30 procent.

https://www.di.se/analys/reasignal-fran-bradade-bjassar/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt