Nyhet

Redeye

Redeye justerar ned estimat för Evolution men oförändrad riktkurs på 1 600 kronor

Redeye sänker sina estimat något för livekasinoutvecklaren Evolution kommande år på grund av lägre tillväxt än väntat i Asien, men motiverat värde ligger kvar på 1 600 kronor i basscenariot.

Evolutions rapport för det andra kvartalet kom in ungefär som väntat med en omsättning 1 procent lägre och ett Ebitda som var 2 procent lägre än Redeyes estimat.

"De lägre än förväntade intäkterna berodde till stor del på Asien som växer långsammare än väntat, men Nordamerika å andra sidan växte sig starkare än väntat vilket bidrog till att öka andelen reglerade intäkter till 43 procent i kvartalet från 40 procent under det första kvartalet", skriver analysfirman.

Redeye är också positiva till affärsområdet RNG med förvärvet av Nolimit City.

"Det var uppmuntrade att se att RNG-intäkterna kom in starkare än väntat och med det annonserade förvärvet av Nolimit City borde det finnas potential för förbättrad tillväxt i affärsområdet framåt".

Värderingsmässigt justerar de ned sina estimat något, men ligger kvar i samma värderingsintervall som tidigare.

"Sammanfattningsvis sänker vi våra intäktsuppskattningar med 1-2 procent under 2022-24E medan Ebitda-estimat justeras ned 2-3 procent för samma period. Vi lämnar vårt värderingsintervall oförändrat med ett basscenario på 1 600 kronor per aktie medan bull case ligger kvar på 2 600 kronor och bear case på 1 100 kronor".

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Evolution

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Evolution

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt