Regeringen fattar beslut som skyndar på utbyggnad om havsbaserad vindkraft
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Regeringen fattar beslut som skyndar på utbyggnad om havsbaserad vindkraft

Regeringen har i dag fattat beslut om förnyat tillstånd till Vattenfall för vindkraftsparken Kriegers flak söder om Trelleborg. Ändringen innebär att större vindkraftverk kan byggas och att de kan vara i drift under hela sin tekniska livslängd. Det framgår av ett pressmeddelande från Miljödepartementet.

Regeringen beslutade idag om en ändring av ett tidigare tillstånd för en havsbaserad vindkraftspark på svenska Kriegers flak, söder om Skåne. Beslutet innebär att den senaste generationens vindkraftverk med en totalhöjd på upp till 280 meter mot tidigare 170 meter kan byggas, vilket såväl sänker produktionskostnaderna som ger en ökad och mer jämn elproduktion. En förlängning av tillståndstiden från 30 till 35 år innebär att vindkraftverken kan producera el under hela sin tekniska livslängd.

Regeringen skyndar på utbyggnaden av vindkraft långt ute till havs, som generellt varken hörs eller syns från land. Havsbaserad vindkraft innebär generellt en mindre påverkan på motstående intressen och den ger en jämnare elproduktion. Regeringen har sedan tidigare gett Energimyndigheten i uppdrag att tillsammans med andra berörda myndigheter peka ut lämpliga områden för att möjliggöra ytterligare 90 TWh elproduktion till havs, utöver de områden som pekas ut i Sveriges havsplaner.

Regeringskansliet handlägger även en ansökan enligt kontinentalsockellagen om nedläggning av kablar för landanslutning av vindkraftsparken.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt