Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rekordintäkter

Rekordintäkter för Abelcos portföljbolag iCandy i Q2

Investmentbolaget Abelcos portföljbolag iCandy omsatte under det andra kvartalet i år 8,2 miljoner australienska dollar, motsvarande drygt 58 miljoner kronor, vilket var den bästa siffran för verksamheten någonsin. Det framgår av ett pressmeddelande.

Omsättningen motsvarade en ökning om 82 procent gentemot det första kvartalet. Samtidigt förklaras spelbolaget ha kontrakterade tjänster för de kommande tre åren i och med integrationen med Lemon Sky Studios.

Vidare förklaras att företagets pågående återköpsprogram har resulterat i att sammanlagt 21 miljoner aktier nu har förvärvats, och programmet väntas fortsätta då styrelsen ser företaget som undervärderat.

Därtill anses balansräkningen om 28,2 miljoner australienska dollar vara stark, med utsikter för ökande tillväxttakt framöver.

"Det är otroligt spännande siffror som iCandy nu kan presentera. Bolaget har under de sista två åren gått från att vara en mindre studio till att vara en självständig och fullstor global spelare med en kraftig ökande omsättning. Med ett återköpsprogram som nu rullar vidare, flera spännande projekt och en kassa på nästan 200 miljoner kronor ska det bli mycket spännande att få följa iCandy som bolag", kommenterar Abelcos vd Johan Rooth.

iCandy är ett spelföretag från Australien som är noterat på den australienska börsen.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Abelco Investment

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Abelco Investment

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt