Nyhet

Renewable

Renewable Ventures Nordic godkänns för notering på Spotlight den 11 april

Investeringsbolaget RVN, Renewable Ventures Nordic, har godkänns för notering på Spotlight Stock Market med första handelsdag den 11 april. Ingen kapitalanskaffning kommer ske i samband med noteringen. RVN har 1 300 aktieägare. Det framgår av ett pressmeddelande.

RVN är ett investeringsbolag, vars investeringar företrädesvis görs i tillväxtbolag som avser att genomföra en börsnotering inom en tvåårsperiod. Bolaget arbetar med visionen att bli en partner till tillväxtbolag som avser att börsnotera sin aktie. Investeringarna kan omfatta hela eller delar av företag och betalning kan ske kontant, med egna aktier eller i en kombination därav. Avsikten är att innehaven skall öka i värde och därigenom skapa aktieägarvärde för RVN:s aktieägare.

RVN har i sin investeringsstrategi valt att inte begränsa sig till några sektorer eller branscher och investeringsbesluten kan tas på kort eller lång sikt.

Ambitionen är att genomföra investeringar med befintlig kassa i både onoterade såväl som noterade tillväxtbolag. Det kan betyda att RVN genomför investeringar i bolag som är på väg till en notering, men också att med kassan erbjuda lånefinansiering eller på annat sätt kapitalisera upp bolag.

RVN vill också erbjuda onoterade bolag som har en vilja att notera sig en alternativ väg till notering på en MTF. Det skulle exempelvis kunna ske via ett omvänt förvärv där det onoterade bolaget tar över RVN:s listning på Spotlight Stock Market.

Bolagets värdering uppgår till 9,86 miljoner kronor vid memorandumets upprättande. Värdet har baserats på aktiekursen i senaste nyemissionen som genomfördes i november 2021. Kursen uppgick då till 52 öre, motsvarande 5,20 kronor efter genomförd omvänd split. Substansvärdet har beräknats till 6,11 kronor per aktie per den 28 februari. Reliefed är bolagets största innehav och utgör 31,4 procent av substansvärdet.

Vd för RVN är Marcus Bonsib, som har mer än tio års erfarenhet från kapitalanskaffningar, börsnoteringar och investeringar i tidigare roller på Spiltan, Pepins Group, Stockholm Corporate Finance samt genom eget konsultbolag. Marcus Bonsib är även vd för spac-bolaget Spacett som är listat på Spotlight Stock Market.

- Efter en längre tids arbete är Renewable Ventures Nordic äntligen redo att listas på Spotlight Stock Market. Det är såklart glädjande för oss i ledning och styrelse men också för våra aktieägare. Vår ambition är att använda listningen som en plattform för att kunna skapa aktieägarvärde. Vi i styrelse och ledning har en lång och gedigen erfarenhet av investeringar i onoterade och noterade tillväxtföretag och en historia av värdeskapande affärer. Vi har dessutom ett bra affärsflöde av tillväxtbolag som på olika sätt behöver kapital. Med vår kassa uppgående till cirka 6 miljoner kronor, vår portfölj av onoterade bolag och med listningen på Spotlight hoppas vi kunna skapa avkastning till er som vill vara med, säger Marcus Bonsib.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt