Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Renewcell genomför riktad nyemission - tillförs 158 miljoner kronor

Textilåtervinningsbolaget Renewcell har beslutat att genomföra en riktad nyemission på 2,6 miljoner aktier till teckningskursen 60 kronor per aktie. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bakgrunden till emissionen är att den planerade upprampningen av produktionen tagit längre tid än väntat. Teckningskursen har fastställts genom ett accelererat bookbuilding-förfarande. Bolaget tillförs därigenom cirka 158 miljoner kronor före transaktionskostnader. Nyemissionen tecknades av ett antal svenska och internationella institutionella investerare samt befintliga aktieägare, däribland H&M Group och Girincubator. Utspädningen blir 7,2 procent.

”Det är glädjande att notera det fortsatta intresset för Renewcell och breddningen av aktieägarbasen som ett tecken på förtroende för vår affärsmodell och långsiktiga potential. Även om vi är något försenade har vi byggt fabriken (Renewcell 1) på rekordtid med mycket låga kapitalutgifter", uppger vd Patrik Lundström i en kommentar.

Han fortsätter.

"Genom att säkerställa finansieringen för upprampningen av Renewcell 1 cementerar vi vår marknadsledande position i värdekedjan och addresserar utbudsgapet för en kommersiell lösning som möjliggör för modemärken att bli mer cirkulära."

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Re:NewCell

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Re:NewCell

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.