Rightbridge Ventures vill göra riktad emission, har tecknat avtal i Bahrain värt 18 miljoner
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rightbridge Ventures vill göra riktad emission, har tecknat avtal i Bahrain värt 18 miljoner

Rightbridge

It-plattformsbolaget Rightbridge Ventures har beslutat om en riktad emission av units som tillför cirka två miljoner kronor före transaktionsrelaterade kostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen omfattar 6,17 miljoner units där varje unit består av en aktie och en vederlagsfri teckningsoption av serie TO1.

Teckningskursen per unit är 0,324 kronor, motsvarande 0,324 kronor per aktie. Teckningskursen i emissionen motsvarar en rabatt på tio procent mot den volymvägda snittkursen från och med den 22 februari fram till och med den 7 mars.

Emissionen riktas till amerikanska Grago Capital och iCandy Interactive.

För att kompensera aktieägarna för utspädningen (3,81 procent) har man också beslutat att ge dem en vederlagsfri teckningsoption av serie TO1 för varje tio befintliga aktier på avstämningsdagen.

Utöver emissionen har Rightbridge också upptagit ett lån på tre miljoner kronor, varav en miljon från största ägaren Abelco och två miljoner från fonden Exelity. Bolaget har även beslutat om att emittera vederlagsfria teckningsoptioner av samma serie till Exelity.

Den nya finansieringen syftar till att stödja leveransen av aktiviteter i Mena-regionen, uppger vd Carlos Barrios.

Rightbridge meddelade sent under tisdagskvällen att det har ingått ett samarbetsavtal med Dabadai från Bahrain. Syftet är att samarbeta kring utvecklingen av Esport och Gaming i Mellanöstern och Nordafrika.

I samband med detta har Rightbridge också ingått ett serviceavtal med Dabadais dotterbolag D11 Gaming Hub om att bidra till att skapa och driva ett kreativt digitalt nav som inkluderar ett esport- och spelcenter i Data Mall.

Värdet på kontraktet är cirka 18 miljoner kronor för en period på 3 år, varav cirka 5 miljoner avser de första 12 månaderna.

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om RightBridge Ventures

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien RightBridge Ventures

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.