Rizzo Group har ingått nytt bankavtal med Nordea (uppdatering)
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rizzo Group har ingått nytt bankavtal med Nordea (uppdatering)

(Lägger till tredje stycket)

Sko- och accessoarbolaget Rizzo Group har ingått ett nytt bankavtal med Nordea gällande förlängning av krediter, framgår det av ett pressmeddelande.

Bolaget ingick i somras ett finansieringsavtal med Nordea, med slutdatum 31 december. Nu har ett nytt bankavtal ingåtts som innebär att nuvarande finansieringsupplägget med Nordea förlängs. Det nya bankavtalet löper ut 30 juni 2023.

Bankavtalet är villkorat av att Rizzo genomför en nyemission om 100 miljoner kronor senast den 31 mars 2023, annars har Nordea rätt att i förtid säga upp avtalet. Rizzo har tidigare kommunicerat att man utreder möjligheten att genomföra en nyemission för att säkra kapitalbehovet.

Förändringarna i bankavtalet med Nordea innebär i huvudsak att ett nytt lån om 65 miljoner kronor ingås som ska amorteras med 1 miljon kronor per månad från och med den 28 februari 2023, en ny checkkredit om 40 miljoner kronor ingås och ett nytt lån om knappt 2,9 miljoner kronor ingås som ersätter befintligt lån. Dessutom ställer Varenne AB och Ulf och Bo Eklöf Invest ut ett generellt borgensåtagande om 65 miljoner kronor, vilket ersätter det befintliga borgensåtagandet med samma belopp.

Varenne ställer vidare ut en separat borgensförbindelse om 5 miljoner kronor och Ulf och Bo Eklöf Invest ställer ut en separat borgensförbindelse om 2,5 miljoner kronor.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Rizzo Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Rizzo Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt