Nyhet

Rörliga boräntan i Sverige når högsta nivån på åtta år - SvD

Den genomsnittliga rörliga boräntan för storbankernas kunder i Sverige ligger nu över två procent, vilket är den högsta nivån sedan 2014. Det visar färsk statistik, rapporterar SvD.

Sju av elva bolåneinstitut redovisar nu genomsnittsräntor om två procent eller mer, där kunder till SBAB i genomsnitt sett den största räntehöjningen. Det kan jämföras med nivåer på mellan 1,1 till 1,4 procent i januari.

- Det är utmanande med så här kraftiga förändringar, både för oss som aktör men också för kunderna. När det rör sig snabbt är det väldigt svårt för kunden att avgöra vad som är bra villkor för boräntan, kommenterar Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef på Landshypotek Bank.

Statistiken visar även att Nordea hade den högsta rörliga räntan i juli på 2,51 procent. Den lägsta räntan hade Länsförsäkringar och Landshypotek med 1,88 respektive 1,9 procent.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt