Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rottneros och Arctic Paper går vidare med investering i Polen

Styrelserna för Rottneros och Arctic Paper har beslutat att investera 15 miljoner euro i en fabrik för formpressade fibertråg vid Arctic Papers pappersbruk i Kostrzyn, Polen. Det framgår av ett pressmeddelande.

I enlighet med avsiktsförklaringen som undertecknades den 22 oktober 2021 kommer det att bli ett 50/50 ägt joint venture bolag.

"Vi ser en stark växande efterfrågan för formpressade fibertråg och gläds att vi nu kan ta nästa steg i utvecklingen och starta den första tillverkningen av högkvalitativa tråg i industriell skala. Samarbete mellan våra företag kombinerad det bästa av Arctic Papers fördelaktiga geografiska lokalisering och existerande infrastruktur med Rottneros tekniska kunskap. Ett samarbete som är lika fördelaktig för båda parter", säger koncerncheferna för Rottneros och Arctic Paper, Lennart Eberleh och Michal Jarczyński i ett gemensamt uttalande.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt