Rottneros och Arctic Paper går vidare med investering i Polen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rottneros och Arctic Paper går vidare med investering i Polen

Styrelserna för Rottneros och Arctic Paper har beslutat att investera 15 miljoner euro i en fabrik för formpressade fibertråg vid Arctic Papers pappersbruk i Kostrzyn, Polen. Det framgår av ett pressmeddelande.

I enlighet med avsiktsförklaringen som undertecknades den 22 oktober 2021 kommer det att bli ett 50/50 ägt joint venture bolag.

"Vi ser en stark växande efterfrågan för formpressade fibertråg och gläds att vi nu kan ta nästa steg i utvecklingen och starta den första tillverkningen av högkvalitativa tråg i industriell skala. Samarbete mellan våra företag kombinerad det bästa av Arctic Papers fördelaktiga geografiska lokalisering och existerande infrastruktur med Rottneros tekniska kunskap. Ett samarbete som är lika fördelaktig för båda parter", säger koncerncheferna för Rottneros och Arctic Paper, Lennart Eberleh och Michal Jarczyński i ett gemensamt uttalande.

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Arctic Paper

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.