Nyhet

Safe

Safe Lane Gamings förvärvsresa har bara börjat - Analyst Group

Gamingbolaget Safe Lane Gamings intensiva förvärvsresa har bara börjat, skriver Analyst Group i en uppdragsanalys.

Analyshuset skriver att bolagets förvärv av Raketspel medförde såväl viktig kompetens och erfarenhet, som starka operationella kassaflöden vilka kan accelerera förvärvstakten samt den organiska tillväxten.

Sedan företagets start i oktober 2020 har Safe Lane Gaming genomfört två bolagsförvärv och tre förvärv av speltillgångar. Vidare har bolaget som målsättning att kommande 3-5 år genomföra upp till 20 strategiska förvärv.

För 2022 estimerar Analyst Group ett ebitda-resultat om 44,4 miljoner kronor och med en ev/ebitda-multipel om 13x härleds ett motiverat värde om 0,16 kronor per aktie i ett basscenario. Bolaget själva har som mål att uppnå ett ebitda-resultat om 200 miljoner kronor år 2023.

Safe Lane Gaming handlas idag upp drygt 1,6 procent till 0,126 kronor per aktie, på en övrigt svag börs.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Safe Lane Gaming

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Safe Lane Gaming

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt