Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sänkt

Sänkt rek och riktkurs för Atrium Ljungberg - från köp till behåll av Kepler Cheuvreux

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg får se både sin riktkurs och rekommendation bli sänkta av Kepler Cheuvreux. Riktkursen läggs på 135 kronor (176) och rekommendationen går ned ett steg till behåll från köp. Det framgår av en analys.

"Vi nedgraderar Atrium Ljungberg efter försämrade makroförhållanden och sänkta vinstprognoser. Vi förväntar oss att indexeringseffekten kommer att vara svår att integrera inom icke-nödvändig detaljhandel, och dessutom kommer vakanserna sannolikt att öka", skriver Kepler i en kommentar.

För det tredje kvartalet förväntar sig Kepler hyresintäkter på 658 miljoner kronor, en vinst före värdeförändringar på 250 miljoner kronor och substansvärde (NRV) per aktie på 280 SEK.

På börsen har Atrium Ljungbergs aktie handlats ned med 1,4 procent till kursen 122,2 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Atrium Ljungberg

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Atrium Ljungberg

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt