Sänkta riktkurser för Nobia
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sänkta riktkurser för Nobia

Sänkta

Köksbolaget Nobia erhåller sänkta riktkurser efter att ha redovisat sin Q4-rapport och meddelat en företrädesemission på 1,25 miljarder kronor.

Kepler Cheuvreux sänker sin riktkurs till 7 kronor (9), vilket är tänkt att återspegla den nuvarande osäkerheten i handeln.

“Trots att aktien handlas under sin historiska EV/sales-multipel anser vi att det fortfarande finns för mycket osäkerhet för att bli positivt inställd till aktien”, skriver Kepler som upprepar minska.

Handelsbanken upprepar både sin korta och långa rekommendation på behåll och outperform. Riktkursen på tre års sikt sänks till 15 kronor (21), vilket enligt banken syftar att återspegla effekterna av försäljningarna i Nederländerna och Österrike.

“Att sälja dessa cykliskt pressade verksamheter till dessa multiplar kan bli kostsamt för aktieägarna”, skriver Handelsbanken.

Annars bedöms det finnas en stor uppsida i Nobia givet den låga värderingen där varje försäljningskrona värderas till 50 öre (ev/sales).

“Vi menar att en mer rimlig värdering – då hänsyn tas till den nya fabriken i Jönköping – borde vara en multipel på 1x eller möjligen högre”, skriver Handelsbanken.

Banken lägger också ut vad som måste göras för att aktien ska kunna stiga.

“För att aktien ska börja stiga, tror vi dock att det är nödvändigt att villkoren är satta (förväntas ske 20 mars). Nobia behöver även en ny vd som ersätter Jon Sintorn, som lämnar bolaget för en extern tjänst”, heter det.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Nobia

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Nobia

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt