Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

SEB

SEB Fonder avser att acceptera det höjda budet på Cary Group

SEB Fonder har som första storägare i bilglasbolaget Cary Group gått ut med avsikten att acceptera det reviderade uppköpsbudet från Nordic Capital och CVC. Det framgår av ett pressmeddelande.

SEB Fonder är med 9,1 procent den tredje största ägaren i Cary Group. Man tackade nej till det initiala budet på 65 kronor per aktie, men väljer nu att acceptera erbjudandet efter att det höjts till 70 kronor per aktie.

“Efter noggrant övervägande av flera bolagsspecifika parametrar och den enhälliga rekommendationen från den oberoende budkommittén anser vi att en försäljning av fondernas aktier i Cary Group till 70 kronor per aktie bäst tillvaratar våra andelsägares intresse”, skriver SEB Investment Management.

Det första budet på Cary blev ingen succé. Efter att acceptperioden gått ut hade bara 10 procent av ägarna sagt ja till budet. Nordic Capital är största ägare i bolaget med 30 procent av aktierna.

https://sebgroup.com/sv/om-seb/var-affar/vara-divisioner/seb-investment-management/seb-investment-managements-nyheter/offentligt-kontanterbjudande-pa-cary-group

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt