SEB Fonder avser att acceptera det höjda budet på Cary Group
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

SEB Fonder avser att acceptera det höjda budet på Cary Group

SEB

SEB Fonder har som första storägare i bilglasbolaget Cary Group gått ut med avsikten att acceptera det reviderade uppköpsbudet från Nordic Capital och CVC. Det framgår av ett pressmeddelande.

SEB Fonder är med 9,1 procent den tredje största ägaren i Cary Group. Man tackade nej till det initiala budet på 65 kronor per aktie, men väljer nu att acceptera erbjudandet efter att det höjts till 70 kronor per aktie.

“Efter noggrant övervägande av flera bolagsspecifika parametrar och den enhälliga rekommendationen från den oberoende budkommittén anser vi att en försäljning av fondernas aktier i Cary Group till 70 kronor per aktie bäst tillvaratar våra andelsägares intresse”, skriver SEB Investment Management.

Det första budet på Cary blev ingen succé. Efter att acceptperioden gått ut hade bara 10 procent av ägarna sagt ja till budet. Nordic Capital är största ägare i bolaget med 30 procent av aktierna.

https://sebgroup.com/sv/om-seb/var-affar/vara-divisioner/seb-investment-management/seb-investment-managements-nyheter/offentligt-kontanterbjudande-pa-cary-group

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SEB

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien SEB

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.