Nyhet

Semcon

Semcon tecknar kundavtal med Ortoma - AI-mjukvara ska stötta effektiv sjukvård

Teknikkonsulten Semcon har ingått ett kundavtal med medicinteknikbolaget Ortoma, där bolaget ska leverera specialistkompetens inom mjukvaruutveckling och teknisk produktinformation. Det framgår av ett pressmeddelande.

Semcon och Ortoma startade ett samarbete i slutet av 2021 som nu lett till ett ramavtal som löper tillsvidare och innefattar Semcons produkt- och mjukvarukompetens. AI-mjukvara från Semcon ska stötta en effektiv sjukvård genom Ortoma.

"Ortoma är en spännande ny kund för oss på Semcon och vi ser fram emot att stötta dem i utvecklingen av system med artificiell intelligens som stöd för bättre och effektivare kirurgiska ingrepp", säger Oskar Åkerlund, Team Manager inom Software & Emerging Tech på Semcon.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt