Semcon (SEMC) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Semcon aktie

SEMC  

Semcon är ett internationellt teknikföretag som erbjuder lösningar inom produkt- och tjänsteutveckling, produktionsoptimering samt eftermarknads- och serviceinformation, genom helhetsåtaganden och specialisttjänster. Verksamheten är uppdelad i två affärsområden: Engineering & Digital Services och Product Information. Kunderna återfinns på global nivå, främst inom branscherna industri, life science, fordon, telekom och energi. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Semcon tillhör sektorn Industri och branschen Affärskonsulter. Bolaget har ett börsvärde på 2 116 MSEK, en omsättning på 1 866 MSEK och med ett resultat på 97 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Semcon

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Semcon (SEMC) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Semcon aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Small Cap, och med tickern SEMC. Aktien har ett P/E-tal på 21.9 och P/S-tal på 1.4 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Semcon utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Semcon Avanza – se aktiekurs idag

Se Semcon senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Semcon – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Semcon.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Semcon.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Semcon

Semcon

TickerSEMC
ListaSmall Cap
LandSverige
SektorIndustri
BranschAffärskonsulter
Börsvärde2 116 MSEK
Omsättning1 866 MSEK
Vinst97 MSEK
P/E21.9
P/S1.4

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Semcon

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Semcon? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter