Nyhet

SHB

SHB anser att kursnedgången i Ratos är överdriven

Handelsbanken har svårt att förstå varför bolagsgruppen Ratos aktie får ta så mycket stryk, trots en stabil Q1-rapport och betydande insynsköp.

"Efter ett möte med bolagsledningen är vi fortsatt övertygade om att Ratos kommer att överträffa sitt Ebita-mål för 2025 på 3 miljarder kronor, med hjälp av organisk tillväxt och ytterligare förvärv. Vi tror att marknaden kommer att vara villig att betala mer för aktien om Ratos ökar sina marginaler, sålunda är förvärv (med potentiellt lägre prislappar i och med marknadsturbulensen) en trolig möjliggörare", skriver banken i en analys på torsdagen.

Handelsbankens rekommendation på 3 månaders sikt är köp och på lång sikt outperform.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Ratos B

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Ratos B

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt