Shortcut Media varnar för problem i dotterbolaget Bond Street Film, tar omstruktureringskostnad
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Shortcut Media varnar för problem i dotterbolaget Bond Street Film, tar omstruktureringskostnad

Shortcut

Filmproduktionsbolaget Shortcut Media har genomfört en översyn och genomlysning av dotterbolaget Bond Street Film, som under en tid visat otillfredsställande resultat. Dotterbolagets styrelse har därefter genomgått en process för att ta fram en kontrollbalansräkning. Det framgår av ett pressmeddelande.

Shortcut Media Group är en oberoende produktionsgrupp som producerar reklam, företagsfilm, trailers, utbildningsfilm, animerad film mer mera. Koncernen består av ett flertal dotterbolag, bland annat Bond Street Film. I samband med det omstruktureringsarbete som pågått under hösten har det kunnat konstateras att dotterbolagets egna kapital understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet, vilket har föranlett att en process för att ta fram en kontrollbalansräkning och därefter har en kontrollstämma hållits.

- Det har pågått ett intensivt arbete inom Bond Street Film under hösten. En gradvis försvagad efterfrågan i kombination med historiskt dålig kostnadskontroll har lett till de problem vi nu ser. Det är givetvis oerhört tråkigt att vi hamnat här, men jag är samtidigt glad att kunna konstatera att problemet är isolerat till ett dotterbolag och att våra andra verksamheter fortsätter att utvecklas mycket väl. Vi arbetar vidare med att lösa situationen i Bond Street Film och kommer att återkomma med mer information längre fram, säger Lennart Larsson, tillförordnad vd för Shortcut Media.

Kontrollbalansräkningen kommer att granskas av bolagets revisorer och utfallet meddelas därefter marknaden. Kostnader om 1,5 miljoner kronor för den pågående omstruktureringen av Bond Street Film kommer att belasta det fjärde kvartalet 2022.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Shortcut Media

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Shortcut Media

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt