Nyhet

Sobi meddelar positiva resultat från fas 3-studie med efanesoctocog alfa

Läkemedelsbolagen Sobi och Sanofi meddelar att efanesoctocog alfa uppnådde primära och huvudsakliga sekundära effektmått i en pivotal hemofili A-studie, och visade överlägsenhet jämfört med tidigare profylaktisk faktorbehandling.

Studien utvärderade säkerhet, effekt och farmakokinetik av efanesoctocog alfa (BIVV001) hos tidigare behandlade patienter från tolv års ålder med svår hemofili A.

Efanesoctocog alfa är en ny faktor VIII-behandling under klinisk utveckling som är utformad för att ge nära normala faktoraktivitetsnivåer under större delen av veckan vid profylaktisk behandling administrerad en gång per vecka

"Vi tror att efanesoctocog alfa administrerat en gång per vecka har potential att utgöra en ny läkemedelsklass av faktor VIII-behandling utformad för att ge en långvarigt hög faktoraktivitet med nära normala nivåer under större delen av veckan," säger Anders Ullman, MD, PhD, Head of Research & Development och Chief Medical Officer på Sobi. "Vi ser fram emot att presentera dessa fas 3 resultat, inklusive resultat avseende fysisk hälsa, smärta och ledhälsa vid kommande medicinska kongresser."

Resultaten kommer ligga till grund för ansökningar hos tillsynsmyndigheter runt om i världen, med start i år. Efanesoctocog alfa är för närvarande under klinisk prövning och dess säkerhet och effekt har inte utvärderats av någon tillsynsmyndighet.

Sobi och Sanofi samarbetar kring utveckling och kommersialisering av efanesoctocog alfa.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt