Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

SpacettFoto: Unsplash.com

Spacett förvärvar elektronikdistributören Tura Scandinavia

Spac-bolaget Spacett har ingått avtal om att förvärva Tura Scandinavia, en distributör av konsumentelektronik, för cirka 240 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Affären finansieras genom nyemitterade aktier i Spacett och kontanter på 26 miljoner kronor. Säljare av Tura är Voxson Carl L Eriksson.

"Tura är ett familjelett bolag av högsta kvalitet med starka marginaler och fina tillväxtmöjligheter. Navet i Turas verksamhet är det högteknologiska lagret i Nässjö där det finns tillgänglig kapacitet för vidare tillväxt med egna eller externa varumärken", kommenterar Spacetts vd Marcus Bonsib.

Tura kom under förra året att omsätta för drygt 876 miljoner kronor med en ebitda på 78 miljoner kronor. Under de första fyra månaderna av 2022 har tillväxten varit 4 procent med en ebitda på 20 miljoner (19 miljoner samma period i fjol).

Transaktionen förväntas vara slutförd under tredje kvartalet 2022.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Tura Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tura Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.