Nyhet

Spacett

Spacett förvärvar elektronikdistributören Tura Scandinavia

Spac-bolaget Spacett har ingått avtal om att förvärva Tura Scandinavia, en distributör av konsumentelektronik, för cirka 240 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Affären finansieras genom nyemitterade aktier i Spacett och kontanter på 26 miljoner kronor. Säljare av Tura är Voxson Carl L Eriksson.

"Tura är ett familjelett bolag av högsta kvalitet med starka marginaler och fina tillväxtmöjligheter. Navet i Turas verksamhet är det högteknologiska lagret i Nässjö där det finns tillgänglig kapacitet för vidare tillväxt med egna eller externa varumärken", kommenterar Spacetts vd Marcus Bonsib.

Tura kom under förra året att omsätta för drygt 876 miljoner kronor med en ebitda på 78 miljoner kronor. Under de första fyra månaderna av 2022 har tillväxten varit 4 procent med en ebitda på 20 miljoner (19 miljoner samma period i fjol).

Transaktionen förväntas vara slutförd under tredje kvartalet 2022.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tura Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Tura Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt