Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Starka kopplingar mellan delägare i Voi och ryska staten - Di

Elsparkcykelbolaget Vois tolfte största ägare, Alexander Eliseev, är även storägare och styrelseordförande i fraktföretaget Globaltruck, som delvis ägs av den ryska staten. Det skriver Dagens industri.

Vidare visar tidningens granskning att Eliseev gjort affärer med den sanktionslistade oligarken Aleksej Mordasjov, som är Rysslands rikaste man med en uppskattad förmögenhet om 283 miljarder kronor.

Vois kommunikationschef Kristina Hunter Nilsson svarar till tidningen att man som tumregel alltid genomför bakgrundskontroller av alla investerare innan de skriver avtal med dem, och att samtliga nuvarande ägare klarat kontrollerna.

Eliseev investering i Voi uppgår till 138 miljoner kronor, vilket ger honom en ägarandel om 1,5 procent.

Investmentbolaget VNV Global är storägare i Voi, som enligt uppgifter till Bloomberg nyligen har valt banker för en planerad börsnotering.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien VNV Global

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.