Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Stor

Stor satellitaffär på gång i Europa - Eutelsat diskuterar med Oneweb (uppdatering)

(Uppdateringen gäller kommentar från Eutelstat)

Brittiska satellitoperatören Oneweb är i samtal med franska Eutelsat om ett samgående, enligt källor till Bloomberg News. Uppgifterna har under morgonen bekräftats av Eutelsat.

En affär kan bli uppnådd redan under nästa vecka, säger insynspersonerna. De uppger också att Oneweb, som har brittiska regeringen som minoritetsägare, skulle kunna värderas till cirka 3 miljarder dollar vid en affär.

Eutelstat kommenterade uppgifterna under morgonen och bekräftade att man för en dialog med Oneweb om ett eventuellt samgående.

"Transaktionen är ett logiskt nästa steg i det framgångsrika partnerskapet mellan Eutelsat och Oneweb, som inleddes med Eutelsats kapitalinvestering i Oneweb i april 2021 och fördjupades med det globala distributionsavtalet som tillkännagavs i mars 2022", skriver Eutelstat, som sedan tidigare äger 23 procent av aktierna i Oneweb.

Eutelstat lyfter även att det inte finns någon garanti för att affären går igenom.

Eutelsat har ett marknadsvärde på 2,4 miljarder euro och bland dess ägare finns statligt uppbackade BPIFrance. Eutelsat är redan minoritetsägare i Oneweb.

Om transaktionen blir av kommer det resultera i skapandet av en ny paneuropeisk satellitoperatör som bättre kan konkurrera med Elon Musks Starlink-projekt, säger källor.

Starlink är en satsning på bredband via rymden med hjälp av tusentals små satelliter.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Eutelsat Communications

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Eutelsat Communications

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt