Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Storägare

Storägare påkallar tvångsinlösen i Axkid, ansöker om avnotering

Storägaren Caution Ax Bidco aviserade den 30 november i fjol att man kontrollerar 90,9 procent av kapitalet och rösterna i bilbarnstoltillverkaren Axkid.

Caution Ax Bidco har nu påkallat tvångsinlösen av resterande aktier i Axkid i enlighet med aktiebolagslagen. Inlösenbeloppet per aktie kommer att fastställas inom ramen för tvångsinlösenförfarandet och kommer således att meddelas först när skiljenämnden slutligt fastställt beloppet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Axkids styrelse anser att det inte lägre än motiverat för bolaget att att verka i en noterad miljö och har därför beslutat att ansöka om avnotering av Axkids aktier från Spotlight Stock Market. Sista handelsdag för aktien kommer meddelas senare.

Bakgrunden är att Caution Ax Bidco i november tecknat avtal med vissa aktieägare för att komma över nivån 90 procent som möjliggör tvångsinlösen.

Bakom Caution Ax Bidco står SEB Private Equity, Tony Qvist, Thomas Bräutigam, Daniel Johansson, Erik Emanuelsson, Peter Schön och Daniel Lundgren.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Axkid

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Axkid

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.