Nyhet

Sun4Energy

Sun4Energy förvärvar bolag som omsätter 8,6 miljoner kronor

Solcellsbolaget Sun4Energy ska förvärva 100 procent av aktierna i Atum Energi som är en installatör av solceller i Helsingborg. Affären uppgår till cirka 7,5 miljoner kronor exklusive tilläggsköpeskilling Det framgår av ett pressmeddelande.

Atum Energi omsatte under 2021 cirka 8,6 miljoner kronor med ett ebitda-resultat om cirka 52 000 kronor, enligt Sun4Energy. Under 2022 beräknas bolaget nå en omsättning på över 14 miljoner kronor.

I köpeskillingen ingår en kontant del om cirka 2,24 miljoner kronor samt en aktiedel i form av nyemitterade aktier i Sun4Energy till ett värde om cirka 5,23 miljoner kronor. Vederlagsaktierna kommer vara föremål för en lock-up period om tolv månader efter tillträdet.

Förvärvet innebär att koncernen stärker sin närvaro i Skåne med omnejd inom installationer av solenergi och elbilsladdning.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sun4Energy

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sun4Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt