Nyhet

Svenska värmepumpsmarknaden fortsatt stark 2021 - 11 procent tillväxt under året

Den svenska värmepumpmarknaden var fortsatt stark under 2021 och det blev en tillväxt om 21 procent under året. Segmentet luft-vattenvärmepumpar har gått särskilt bra och växte med 21 procent under samma period.

Under fjärde kvartalet sjönk emellertid försäljningen med 3 procent. För nämnda segmentet steg intäkterna med 11 procent.

Det visar branschstatistik från Svenska Kyl & Värmepumpföreningen, SVKP.

"Under fjärde kvartalet har bristen på komponenter och halvledare slagit igenom och vi kan se en viss nedgång på försäljningen. Nedgången kan till stor del förklaras med bristen på komponenter och bristen på halvledare. Generellt kan man säga att orderingången är fortsatt stark och överstiger leveransförmågan", skriver SKVP.

Börsnoterade Nibe är en aktör på marknaden för värmepumpar.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om NIBE Industrier

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien NIBE Industrier

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt