Nyhet

Sycamore och Hudson's Bay uppges planera genomsamt bud på Kohls - DJN

Private equity-bolaget Sycamore Partners och kanadensiska Hudson's Bay planerar ett gemensamt uppköpsbud på amerikanska detaljhandelsbolaget Kohls som kan värdera bolaget till mer än 9 miljarder dollar. Budet uppges hamna i "the high 60s" dollar per aktie. Det uppger insatta personer för Dow Jones Newswires.

Kohls har tidigare avvisat ett bud från Acacia Research, ett företag uppbackat av aktivistfonden Starboard Value. Det budet värderade bolaget till 64 dollar per aktie eller 7,5 miljarder dollar.

Tidigare i dag rapporterar Axios att Hudson's Bay planerade ett bud på Kohls. Sycamore Partners uppgavs också planera ett bud på Kohls, men nu ser de alltså ut att slå sig ihop.

Kohls aktie klättrar rejält och är i skrivande stund upp med 14,6 procent till 61,70 dollar senast betalt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Hofseth BioCare

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Hofseth BioCare

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt