Nyhet

Tectona Capital föreslår fusion med Cardeon

Investeringsföretaget Tectona Capital föreslår ett omvänt förvärv av investmentbolaget Cardeon efter att man avyttrat sina tillgångar, Tryout och intressebolaget Sweteak.

Affären kräver ett godkännande på en extra bolagsstämma. Ägare som sitter på 23,3 procent av kapitalet och 46,6 procent av rösterna avser att rösta för.

Efter genomförd fusion kommer aktieägarna i Cardeon sammanlagt att äga 92,54 procent av kapitalet och 86,66 procent av rösterna i det sammanslagna bolaget, som också får namnet Cardeon. De nuvarande aktieägarna i Tectona kommer sammanlagt att äga 7,46 procent av aktierna och 13,34 procent av rösterna i det nya bolaget. Ett fusionsdokument är beräknat att publiceras den 8 augusti. Cardeon har 1 500 aktieägare.

Efter genomförande av fusionen förväntas Tomas Kramar (ordförande), Masoud Khayyami, Ulf Bladin och Thomas Jensen ingå i styrelsen och Masoud Khayyami vara vd för det nya sammanslagna bolaget.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tectona Capital

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Tectona Capital

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt