Nyhet

Tectona Capital ökar sin ägarandel i intressebolaget Sweteak

Investeringsföretaget Tectona Capitals intressebolag Sweteak, som äger tre skogsfastigheter i Panama, har genomfört en nyemission. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sweteak stärkte kassan med drygt 1,5 miljoner kronor och har betalat tillbaka ett utestående lån till Tectona Capital på 600 000 kronor. Emissionslikviden ska också användas under kommande år för gallring och skötsel av skogsplanteringarna. Kapitaltillskottet är mycket viktigt för Sweteak i syfte att sköta och underhålla plantagen och därmed erhålla god kvalitet på timret.

Tectona Capital tecknade aktier i emissionen för knappt 570 000 kronor och ökade sin ägarandel i intressebolaget från 23 procent till 33 procent.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tectona Capital

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Tectona Capital

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt