Nyhet

Tietoevry

Tietoevry undersöker avknoppning av banking-verksamhet - börsnotering i korten

It-konsulten Tietoevry har beslutat om att inleda en strategisk översyn av sin banking-division, där företaget bland annat ska undersöka en potentiell börsnotering för verksamheten. Syftet är att påskynda tillväxten, lönsamheten och den finansiella stabiliteten för enheten, framgår det av ett pressmeddelande.

Divisionen, som går under namnet Tietoevry Banking, innehar idag en portfölj med tjänster kopplat till banking-as-a-service, kort, betalningar och krediter. Verksamheten hade i fjol en omsättning om ungefär 500 miljoner euro, motsvarande drygt fem miljarder kronor.

"Som en oberoende enhet tror vi att verksamheten skulle få ett bättre fokus, med en tydlig mjukvaruidentitet för finansiella tjänster för att attrahera de bästa talangerna och öka värdet för kunderna. Detta skulle potentiellt frigöra ytterligare värde för Tietoevrys aktieägare", säger företagets vd Kimmo Alkio.

En eventuell börsnotering förklaras kunna slutföras under andra halvåret nästa år. Situationen uppges vara beroende av de rådande marknadsförhållandena vid den aktuella tidpunkten.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om TietoEVRY

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien TietoEVRY

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt