Nyhet

Tre

Tre personer i ICA-härvan har begärts omhäktade

Tre personer misstänkta för grovt insiderbrott i ICA-aktien har begärts omhäktade av åklagaren. Därutöver har en fjärde person, vars åtalsfrist skulle ha löpt ut idag, fått häktningstiden förlängd. Det rapporterar TT.

Totalt är 17 personer delgivna misstanke om brott, enligt handlingar från tingsrätten. Sju personer är häktade.

De misstänkta insiderbrotten är kopplade till utköpet av ICA från börsen i vintras av Ica-handlarnas förbund och AMF. Flera av de misstänka gjorde stora vinster i ICA-aktien i samband med det och åklagaren misstänker att information om budet läckte ut på förhand.

https://www.di.se/live/flera-begars-omhaktade-i-ica-harvan/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ICA Gruppen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ICA Gruppen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt