Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Troligt att Philip Morris höjer budet på Swedish Match enligt Bloomberg-undersökning

Det ses som troligt att tobaksjätten Philip Morris höjer budet på Swedish Match, visar resultatet av en informell undersökning utförd av Bloomberg News.

Åtta av 12 tillfrågade analytiker och handlare svarade att de förväntar sig att Marlboro-tillverkaren höjer budet som ligger på 106 kronor per aktie. I snitt spår de tillfrågade att budet höjs till 116,4 kronor per aktie, med gissningar mellan 110 och 130 kronor.

Uppköpet verkade gå smidigt, men efter att aktivistfonden Elliott köpt på sig en stek och motsatt sig erbjudandet har aktien handlats stadigt över budkursen - vilket signalerar att även marknaden ser utrymme för att budet ska höjas.

Deadline för Swedish Match aktieägare att acceptera Philip Morris bud är planerad till den 21 oktober, men datumet kan komma att skjutas upp.

I skrivande stund handlas aktien till 109,40 kronor, vilket är en ny all-time-high kurs för aktien. Det förra rekordet var på 109,15 kronor som sattes den 5 september i år.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Philip Morris

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Philip Morris

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt