Nyhet

Uppgifter:

Uppgifter: Embracer-ägda Aspyr tvingas pausa produktion av Star Wars-remake

Embracer-ägda Aspyr Medias tilltänkta remake av klassiska spelet Star Wars: Knights of the Old Republic har lagts på is på obestämd tid. Tilltaget sker efter att två chefer nyligen avskedats, rapporterar spelsajten Kotaku med hänvisning till Bloomberg News.

Enligt uppgifter ska för mycket tid och pengar ha lagts ned på spelets demo, vilket gjort att projektets tilltänkta plan inte längre blev hållbar att genomföra.

Samtidigt ska ledande personer inom Aspyr, enligt Bloomberg News, ha hållit flera möten under juli där de diskuterade spelets framtid och förklarade för de anställda att företaget skulle behöva söka efter fler kontraktsarbetare för att kunna fortsätta.

Tidigare i maj meddelade Aspyrs moderbolag Saber Interactive att man går in och stöttar produktionen.

"Vi är helt övertygade om att spelet kommer bli fantastiskt, men det är en massiv, massiv produktion och stora produkter kräver ansträngning och mycket tid för att bli bra", sade Sabers vd Matthew Karch då.

Inga uppgifter om när produktionen kan komma sätta igång igen anges.

https://kotaku.com/star-wars-knights-of-the-old-republic-kotor-remake-hold-1849335104

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-07-26/star-wars-knights-of-the-old-republic-game-paused-amid-studio-shakeup

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Embracer

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Embracer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt