Nyhet

Uppgifter:

Uppgifter: Kinesiska litiumjätten Tianqi prisätter IPO i översta delen av teckningsintervallet - BN

Kinesiska litiumproducenten Tianqi Lithium har fastställt sin notering i Hongkong i den översta delen av teckningsintervallet. Det innebär att bolaget drar in 13,5 miljarder hongkongdollar, motsvarande 18,1 miljarder kronor, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Aktierna säljs till priset av 82 hongkongdollar styck. Teckningsintervallet är satt till 69-82 hongkongdollar per aktie. Tianqi har inte hunnit kommentera uppgifterna.

Detta är Tianqis andra notering efter att bolaget listat sina aktier på Shenzhenbörsen 2010. I Hongkong har det rått noteringstorka under första halvan av 2022. Det anskaffade kapitalet är hela 90 procent lägre än jämfört med samma period året innan.

Litium är en viktig metall som förekommer i bilbatterier.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt