Vertiseit lägger bud på Multiq
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Vertiseit lägger bud på Multiq

Vertiseit lägger bud på Multiq och har fått utfästelser om accept från befintliga aktieägare om totalt 46,6 procent av utstående aktier. Det framgår av ett pressmeddelande.

Erbjudandet värderar Multiq till cirka 197 miljoner kronor och per stängning i fredags hade bolaget ett börsvärde på 117,6 miljoner kronor.

Budgivaren erbjuder tre alternativ till vederlag. Det första alternativet är ett "blandat vederlag", där 12 500 kronor och 100 B-aktier i Vertiseit ges för varje hel post om 10 000 aktier i Multiq. Det andra alternativet är 413 B-aktier i Vertiseit för varje hel post om 10 000 aktier i Multiq och det sista alternativet är 1,60 kronor kontant för varje aktie i Multiq.

Jämfört med fredagens stängningskurs innebär budet en premie på mellan 60 och 96 procent, beroende på vilket alternativ av vederlag som aktieägare accepterar.

Johan Lind, vd Vertiseit, kommenterar:

”Multiq är en av pionjärerna inom digital kommunikation i publik miljö. Vi har länge följt bolagets utveckling och imponerats av den starka position och de långvariga kundrelationer som bolaget etablerat. Med det samlade erbjudandet kan vi skapa betydande affärsvärde och utveckla såväl befintliga som nya kunder och partners. Tillsammans tar vi ett stort steg i att stärka vår position som det ledande plattformsbolaget inom Digital In-store i Europa.”

En accept om 80 procent av aktierna krävs för att budet ska gå igenom. Vertiseit kommer inte att höja budet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Vertiseit

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Vertiseit

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.