Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Vertiseit lägger bud på Multiq

Vertiseit lägger bud på Multiq och har fått utfästelser om accept från befintliga aktieägare om totalt 46,6 procent av utstående aktier. Det framgår av ett pressmeddelande.

Erbjudandet värderar Multiq till cirka 197 miljoner kronor och per stängning i fredags hade bolaget ett börsvärde på 117,6 miljoner kronor.

Budgivaren erbjuder tre alternativ till vederlag. Det första alternativet är ett "blandat vederlag", där 12 500 kronor och 100 B-aktier i Vertiseit ges för varje hel post om 10 000 aktier i Multiq. Det andra alternativet är 413 B-aktier i Vertiseit för varje hel post om 10 000 aktier i Multiq och det sista alternativet är 1,60 kronor kontant för varje aktie i Multiq.

Jämfört med fredagens stängningskurs innebär budet en premie på mellan 60 och 96 procent, beroende på vilket alternativ av vederlag som aktieägare accepterar.

Johan Lind, vd Vertiseit, kommenterar:

”Multiq är en av pionjärerna inom digital kommunikation i publik miljö. Vi har länge följt bolagets utveckling och imponerats av den starka position och de långvariga kundrelationer som bolaget etablerat. Med det samlade erbjudandet kan vi skapa betydande affärsvärde och utveckla såväl befintliga som nya kunder och partners. Tillsammans tar vi ett stort steg i att stärka vår position som det ledande plattformsbolaget inom Digital In-store i Europa.”

En accept om 80 procent av aktierna krävs för att budet ska gå igenom. Vertiseit kommer inte att höja budet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt