Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Voi

Voi ökade både omsättningen och förlusten rejält under 2021 - Di Digital

Elskoterbolaget Voi ökade förlusten med 84 procent till 888 miljoner kronor under 2021. Det skriver Di Digital och hänvisar till bolagets årsredovisning.

Förlustökningen hänvisas till bolagets höga tillväxtambitioner och att man ökade antalet anställda med 71 procent vilket ledde till att personalkostnaderna nära fördubblades.

Omsättningen ökade kraftigt och landade på 927 miljoner kronor. Ökningen kan framför allt hänföras av en stark organisk tillväxt i Tyskland och Storbritannien.

Antalet resor med Voi ökade under året med 221 procent till 61 miljoner. Den största marknaden för bolaget är Tyskland följt av Sverige och Storbritannien.

Voi har haft en tuff inledning på 2022 då man aviserat ett sparpaket som ska minska bolagets kostnader med en fjärdedel, bland annat genom att skära ned på 35 tjänster.

Bolagets värdering har minskat med 31 procent sedan deras senaste finansieringsrunda, till cirka 7 miljarder kronor. Investmentbolaget VNV Global är storägare i Voi.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien VNV Global

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.