Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Volatil handel i Immunovia efter att konkurrent släppt resultat - ordförande kommenterar

Diagnostikföretaget Immunovia faller drygt 7 procent efter att konkurrenten Bluestar Genomics presenterat data för sitt diagnostiktest för tidig detektion av pankreascancer. På Linkedin framgår att det privatägda amerikanska bolaget idag har 33 anställda.

Finwire hörde med ordförande Carl Borrebaeck hur han tolkar resultaten och hur han ser på konkurrenssituationen.

Hur tolkar du Blue Stars resultat?

"Blue Star´s analys baseras på en modifierad nukleotid och på ett relativt litet antal patienter redovisar de en sensitivitet (dvs hur många korrekt klassificerade cancerpatienter) på 38,9-40,0 procent vid en specificitet på 98 procent för stadie I & II. Majoriteten av cancerpatienterna är alltså falska negativa och det är faktiskt bättre att gissa (50 procent)", svarar ordföranden i ett mail och fortsätter.

"Deras test prestanda framstår som oerhört låg jämfört med Immunovias blodtest där motsvarande siffror baserat på fler patienter är 89 procent respektive 99 procent (stadie I & II), det vill säga väsentligt bättre prestanda. Immunovia kan också skilja på pancreascancer och diabetes, vilket redovisats i flera studier och kan ses på vår hemsida."

På frågan hur man står sig gentemot andra aktörer svarar Borrebaeck.

"Vi är först med ha tillstånd att sälja vår test i USA för tidig detektion av pancreascancer och har ett så kallat CLIA-godkännande [Clinical Laboratory Improvement Amendments] för vårt laboratorium utanför Boston. Inget annat bolag har ett blodtest på marknaden. Dessutom är vår testprestanda den högsta rapporterade."

Ordföranden kommenterar även kring den pågående rekryteringen av en ny USA-vd.

"Rekryteringen går mycket bra framåt och vi räknar att ha en erfaren vd på plats inom kort. Den amerikanska vd:n kommer att ansvara och leda försäljningen av det första testet för pancreascancer inklusive vårt arbete att få så kallat reimbursement, det vill säga ersättning från försäkringsbolagen. De kandidater vi har intervjuat har alla lång erfarenhet av dessa, för Immunovia så viktiga, aktiviteter. Detta är första steget att öka närvaron i USA, en av väldens största marknader, en strategi som vi varit mycket tydliga med. 2022 blir ett mycket spännande år för denna satsning."

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Immunovia

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Immunovia

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt