Volatil handel i Immunovia efter att konkurrent släppt resultat - ordförande kommenterar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Volatil handel i Immunovia efter att konkurrent släppt resultat - ordförande kommenterar

Diagnostikföretaget Immunovia faller drygt 7 procent efter att konkurrenten Bluestar Genomics presenterat data för sitt diagnostiktest för tidig detektion av pankreascancer. På Linkedin framgår att det privatägda amerikanska bolaget idag har 33 anställda.

Finwire hörde med ordförande Carl Borrebaeck hur han tolkar resultaten och hur han ser på konkurrenssituationen.

Hur tolkar du Blue Stars resultat?

"Blue Star´s analys baseras på en modifierad nukleotid och på ett relativt litet antal patienter redovisar de en sensitivitet (dvs hur många korrekt klassificerade cancerpatienter) på 38,9-40,0 procent vid en specificitet på 98 procent för stadie I & II. Majoriteten av cancerpatienterna är alltså falska negativa och det är faktiskt bättre att gissa (50 procent)", svarar ordföranden i ett mail och fortsätter.

"Deras test prestanda framstår som oerhört låg jämfört med Immunovias blodtest där motsvarande siffror baserat på fler patienter är 89 procent respektive 99 procent (stadie I & II), det vill säga väsentligt bättre prestanda. Immunovia kan också skilja på pancreascancer och diabetes, vilket redovisats i flera studier och kan ses på vår hemsida."

På frågan hur man står sig gentemot andra aktörer svarar Borrebaeck.

"Vi är först med ha tillstånd att sälja vår test i USA för tidig detektion av pancreascancer och har ett så kallat CLIA-godkännande [Clinical Laboratory Improvement Amendments] för vårt laboratorium utanför Boston. Inget annat bolag har ett blodtest på marknaden. Dessutom är vår testprestanda den högsta rapporterade."

Ordföranden kommenterar även kring den pågående rekryteringen av en ny USA-vd.

"Rekryteringen går mycket bra framåt och vi räknar att ha en erfaren vd på plats inom kort. Den amerikanska vd:n kommer att ansvara och leda försäljningen av det första testet för pancreascancer inklusive vårt arbete att få så kallat reimbursement, det vill säga ersättning från försäkringsbolagen. De kandidater vi har intervjuat har alla lång erfarenhet av dessa, för Immunovia så viktiga, aktiviteter. Detta är första steget att öka närvaron i USA, en av väldens största marknader, en strategi som vi varit mycket tydliga med. 2022 blir ett mycket spännande år för denna satsning."

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Immunovia

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Immunovia

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt