Volkswagen skjuter på beslut om Gigafactory i Östeuropa
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Volkswagen skjuter på beslut om Gigafactory i Östeuropa

Volkswagen

Tyska fordonsjätten Volkswagen har försenat sitt beslut om en stor elbilsfabrik i Östeuropa, enligt ett uttalande. Det skriver Reuters.

Bolaget hänvisar till den ekonomiska osäkerheten och höga elpriser i regionen.

“Det finns ingen press att agera i samband med att vi tar oss lite mer tid för att fatta beslut mot bakgrund av de rådande omständigheterna”, sade bolaget.

Volkswagen har övervägt att placera fabriken i Polen, Tjeckien, Slovakien eller Ungern.

Annars har de höga elpriserna hämmat investeringar i elbilstillverkning i Europa. Bolagen kan idag ta del av betydligt lägre elpriser i Kina eller USA genom subventioner under nya Inflation Reduction Act.

Svenska batteribolaget Northvolt sade i oktober att det kan komma att prioritera tillverkning i USA framför Europa till följd av energisituationen.

https://www.reuters.com/business/autos-transportation/volkswagen-postpones-decision-gigafactory-eastern-europe-by-several-months-ctk-2022-12-08/

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Volkswagen

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Volkswagen

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.